Altena heeft officieel een 54 kilometer lang ruiterroutenetwerk

Foto: Michel Pruijmboom
6 juli 2019, 06:57
Verlopen

ALTENA - Liefhebbers van paardrijden kunnen hun hart ophalen in Altena. Sinds deze week ligt hier een 54 kilometer lang ruiterroutenetwerk.

Het ruiterroutenetwerk in Altena bestaat uit trajecten die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. Wethouder Roland van Vugt en Johan de Beer van het Routebureau West-Brabant openden het netwerk deze week in Uitwijk. Het netwerk is het resultaat van een samenwerking tussen de Agrarische Natuurvereniging Altena-Biesbosch, Brabants Landschap, Regio West-Brabant, Waterschap Rivierenland en de gemeente Altena. Het is het eerste netwerk in de regio West-Brabant.

Van Vugt zette Marianne Heijmann in het zonnetje. Zij is de trekker van het project, dat een lange adem heeft gehad. In oktober 2008 werd het eerste ruiter- en menpad in gebruik genomen in het oostelijk deel van het Land van Heusden en Altena. Tijdens de opening konden genodigden al een stukje van de route ervaren in koetsen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl