WSV Woudrichem gaat voor de medailles bij het WK Skiffies in Stranraer

Foto: Archief Regatta 2017
7 juli 2019, 14:35
Verlopen

WOUDRICHEM/SCHOTLAND - Van 8 tot 14 juli is WSV Woudrichem goed vertegenwoordigd bij het 3 jaarlijks Wereld Kampioenschap Skiffies in Stranraer in Schotland.

Het WK wordt gevaren in St. Ayles skiffs. Dit zijn een soort sloepjes, niet de skiffs zoals we in NL gewend zijn, waarvan er bij de WSV Woudrichem 4 varen. Ook Gorinchem, Nijkerk, Groningen en Heusden hebben zulke boten om mee te roeien. De laatste aanwinst is de St. Ayles skiff die gebouwd is door het Willem van Oranje college die nog maar net terug is van hun roeitocht van Altena in Duitsland naar Altena in Nederland. Het is de derde keer dat de WSV Woudrichem deelneemt aan het WK.

De delegatie die deelneemt, is nog niet eerder zo groot geweest. Er zijn ruim 35 roeiers aanwezig die in verschillende klassen deelnemen. De St. Ayles skiff is in Schotland ontstaan om de leefbaarheid van de dorpen te stimuleren. Het motto van het St. Ayles skiff roeien is namelijk: samen bouwen, samen roeien, samen onderhouden. Verschillende dorpen roeiden intussen al jaren tegen elkaar. Het fenomeen is steeds groter geworden waardoor nu dus 3 jaarlijks het WK georganiseerd wordt. Kamp Holland is intussen ingericht en in kleine clubjes arriveren alle roeiers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl