Verdachte aangehouden voor afsteken vuurwerkbommen

Foto: Archief
11 juli 2019, 17:02
Verlopen

BRAKEL/ZUILICHEM - Dinsdagmorgen heeft de politie een 33-jarige man uit de gemeente Zaltbommel aangehouden in het onderzoek naar een tweetal vuurwerkbommen die tijdens de jaarwisseling zijn afgestoken.

De eerste ontploffing was in de vroege uren van 1 januari 2019 op de Burgemeester Posweg in Brakel. De knal was zo hevig dat ruiten van huizen in de directe omgeving sneuvelden en enkele buurtbewoners met gezondheidsklachten bij de dokter terechtkwamen. Even later werden bewoners van de Nicolaas Hooijkaasstraat in Zuilichem opgeschrikt door een enorme knal. Hierbij raakte een woning zwaar beschadigd.

De politie startte een onderzoek en riep via Facebook getuigen op zich te melden. Er werden meerdere getuigen gehoord. Daarnaast leverde de oproep via Facebook een bruikbare tip op. De man wordt ervan verdacht beide vuurwerkbommen te hebben afgeschoten. Hij is ingesloten voor verhoor.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl