Woningbrand Wijk en Aalburg door blikseminslag

Foto: Archief
12 juli 2019, 18:45
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Vrijdagochtend rond 9.45 uur is in een woning aan de Tulpenstraat in Wijk en Aalburg brand uitgebroken.

De brand ontstond door de bliksem die insloeg in de woning. De brandweer rukte met meerdere wagens uit. Door middel van een hoogwerker werden er dakpannen van het dak gehaald om zo te controleren of er het nog ergens wat smeult. De bewoners van het huis waren niet thuis op het moment van de brand.

De schade in hun woning is groot en is sprake van rook- en waterschade. Volgens een woordvoerder van de brandweer woedde er korte tijd een ‘stevige brand’ op zolder. Ook het aangrenzende huis heeft schade opgelopen. De brandweer moest namelijk ook daar op zolder met een waterslang binnen om te voorkomen dat het vuur over kon slaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl