Veel interesse voor bijenkasten in de Biesbosch

Foto: Pixabay
13 juli 2019, 10:44
Verlopen

REGIO - Imkers staan in de rij om een bijenkast vol honingbijen te mogen neerzetten in de Biesbosch. Bijenhouden is zo populair dat Staatsbosbeheer een stop heeft ingelast.

Nu het bijenseizoen weer is begonnen, staan er op tien verschillende plekken in de Biesbosch kasten van vijftien imkers. Wie er deze zomer nog bij had gewild, krijgt van Staatsbosbeheer ‘nee’ te horen. Niet om te plagen, maar om de wilde bij te beschermen.

De honingbij is namelijk een directe concurrent van de wilde bij. Een te grote populatie zou op termijn de biodiversiteit in het natuurgebied aantasten, want wilde bijen bestuiven weer andere bloemen en planten dan honingbijen. Ook buiten de Biesbosch zijn veel enthousiaste imkers, zowel hobbymatig als commercieel, voor de honing.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl