Visarend voor het eerst geringd in de Biesbosch

Foto: Twitter Boswachter Thomas
13 juli 2019, 10:56
Verlopen

BIESBOSCH - Vrijdag is voor het eerst in Nederland een visarend geringd in de Biesbosch. De vogels broeden sinds 2016 in ons land en om meer kennis over ze te verzamelen is nu voor het eerst een jonge vogel geringd.

In een hoogspanningsmast in de Brabantse Biesbosch is sinds 2017 één van de twee Nederlandse broedparen genesteld. Op bijna 65 meter hoogte kroop dit voorjaar één jong uit het ei. Dit nest is door klimmers voorzichtig benaderd.

Om visarenden in de toekomst goed te kunnen beschermen is het goed om te weten welke gebieden ze bezoeken, hoe lang ze blijven leven en of ze in de toekomst terugkeren naar ons land. Het geringde jong is al de veertiende jonge visarend die is opgegroeid in de Biesbosch.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl