Interactieve kaart van Grip op Water Altena

Foto: altena.gripopwater.nl
14 juli 2019, 17:12
Verlopen

ALTENA - Grip op Water Altena biedt een digitale omgeving waar weer- en waterinformatie uit Altena verzameld en gedeeld kan worden. Het platform is onlangs uitgebreid met een kaartomgeving waarin de dataverzameling geïntegreerd is.

Via de website altena.gripopwater.nl kunt u kaarten raadplegen over verschillende thema’s rondom water, zoals neerslag, peilgebieden, wateroverlast en maatregelen tegen wateroverlast. De kaartomgeving is bedoeld om te informeren en om nieuwe informatie te verzamelen. Iedereen kan ook zelf waarnemingen insturen via een eenvoudig formulier. Denk aan waarnemingen over het watersysteem, genomen maatregelen tegen wateroverlast en herinneringen aan de wateroverlast in 2014 en 2015.

Na het insturen wordt de informatie direct zichtbaar in de kaartomgeving. Bij extreem weer en wateroverlast kan zo de situatie op een centrale plek in beeld gebracht worden en kunnen betere maatregelen genomen worden. Grip op water Altena maakt deel uit van het project Ground Truth 2.0, een driejarig project (2016-2019) gefinancierd door de Europese Unie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl