Zaterdag 27 juli openstelling Fort Giessen

Foto: Archief
16 juli 2019, 11:00
Verlopen

GIESSEN - Fort Giessen is gedurende de zomermaanden op de laatste zaterdagen van de maand opengesteld voor bezoekers.

Het prachtig gerestaureerde Fort opent haar poorten op zaterdag 27 juli van 12.00 tot 16.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Er zijn schitterende exposities over de geschiedenis van het Fort en de streek tijdens Wereldoorlog I en over de natuur van het mooie Altena. Ook kunnen de bezoekers in diverse films de restauratie van het fort en de rol van de forten van Altena in de Nieuwe Hollandse Waterlinie bekijken.

Verder kan men vrij rondwandelen over het Fort en genieten van de voorjaarsflora of met een trekpontje de fortgracht oversteken naar het educatie-park over WO I. De aanwezige gidsen geven op verzoek tekst en uitleg over de geschiedenis van het bijzondere gebouw. De toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl