Mariska Hak uit Dussen Europees Kampioen Reining

Foto: Hanno van Baast
19 juli 2019, 11:31
Verlopen

DUSSEN - Op de Tuse Creek Ranch in Regstrup Denemarken vonden de NRHA Europese kampioenschappen Reining plaats. Reining is een discipline binnen het western rijden.

In de klasse Rookie Professional heeft Mariska Hak uit Dussen met haar paard Ripped Wrangler afgelopen woensdag de Europese titel binnengesleept. Na een spannende finale waarvoor 11 rijders zich hadden gekwalificeerd bleek er op het eind een gelijkspel te zijn tussen de Belgische Jolien Rottiers met haar paard Spooks Shaggy Gun en Mariska Hak met Ripped Wrangler. Beide reden 214 punten bij elkaar. Er was een extra ronde nodig die overtuigend gewonnen werd met 215.5 punten door Mariska Hak. Ze mag zich nu vanuit de National Reining Horse Association (NRHA) European Champion Rookie Professional noemen.

“Ik ben ontzettend blij met deze overwinning,” zegt Mariska Hak. “Door de extra ronde op het eind wordt het nog erg spannend.” Ze heeft het paard Ripped Wrangler nu 7 jaar en de twee blijken een goede combinatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl