Ik ga op vakantie en neem mee…

Foto: Archief
25 juli 2019, 11:51
Verlopen

REGIO - Gaat u deze zomer lekker op vakantie? En neemt u dan een smartphone, tablet of laptop mee? Zorg dat u het veilig doet online.

Maakt u gebruik van openbare wifi? Gebruik VPN voor een beveiligde verbinding. Stel een wachtwoord/pincode in op uw apparaat en deel wachtwoorden nooit met anderen. Bewaart u reispapieren mobiel? Zorg ook voor een papieren uitdraai van de belangrijkste documenten. Wanneer uw telefoon, tablet of laptop gestolen is, kunt u aangifte doen bij de lokale politie en licht dan ook uw verzekeraar in. Blokkeer of wijzig direct het wachtwoord van alle accounts.

Een gestolen apparaat op vakantie is al vervelend genoeg. Maar wat nu als u slachtoffer wordt van cybercriminaliteit? Hierbij gaat het om misdaad gepleegd met ICT, gericht op ICT. Het strafbare feit wordt dus gepleegd met een computer, smartphone, smartwatch of tablet, kortom alles waar een processor in zit. Van cybercrime kunt u aangifte doen via het telefoonnummer 0900-8844 of op een politiebureau.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl