Merwedebrug te heet en wordt gekoeld met water

Foto: Vincent Honings jr.
25 juli 2019, 17:45
Verlopen

WERKENDAM/GORINCHEM - Door de extreme hitte zijn de stalen brugdelen van de Merwedebrug in de A27 uitgezet.

Het beweegbare gedeelte van de brug kan hierdoor niet meer goed open of dicht. Daarom wordt de brug sinds vandaag gekoeld met water. Derhalve is een snelheidsbeperking van kracht voor het verkeer wat over de brug moet. Dit levert geen gevaar op voor de weggebruikers zo laat Rijkswaterstaat weten. De brug is momenteel wel goed dicht.

Er is wel een stremming voor het scheepvaartverkeer van kracht. Er liggen op dit moment geen schepen te wachten, voor veel scheepvaart is de brug hoog genoeg. Het is zeer uitzonderlijk dat de brug niet meer goed open en dicht kan door het warme weer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl