Op vakantie? Check eerst of u nog een boete heeft openstaan

Foto: Archief
25 juli 2019, 11:47
Verlopen

REGIO - De vakantieperiode is in volle gang. U vertrekt misschien wel met het vliegtuig naar een tropische bestemming, of u gaat met de caravan naar Italië? Wilt u onbezorgd op reis? Check dan voor vertrek of u nog een boete heeft openstaan en voorkom dat uw vakantie in duigen valt.

Stel, u komt met uw auto terecht in een grote verkeerscontrole. Of een motoragent houdt u staande met uw camper. De politie kijkt dan of u gesignaleerd staat in het Opsporingsregister. De Koninklijke Marechaussee controleert dat bij reizigers op de lucht- en zeehavens. Vervolgens blijkt dat u in het register staat omdat u een geldboete heeft openstaan, DNA-materiaal moet afstaan of een vrijheidsstraf moet uitzitten. Daar gaat uw vakantie. Want u moet eerst nog een straf van drie weken uitzitten. Of uw camper wordt in beslag genomen. Of u mist uw boot of vliegtuig omdat u eerst nog een boete moet betalen. Zorg ervoor dat u minimaal een week voor vertrek uw signalering heeft afgehandeld. Zo komt u onbezorgd door elke controle.

U kunt zelf nakijken of er nog verkeersboetes openstaan via de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). U heeft dan wel een DigiD-code nodig. Meestal kunt u de boete direct betalen via iDEAL of een gespreide betaling aanvragen. Als u het overzicht per post ontvangt, kunt u een geldboete niet met iDEAL betalen. U kunt het bedrag zelf overmaken, of u kunt zich melden op het politiebureau. Het kan zijn dat u nog andere geldboetes moet betalen, DNA moet afstaan of een straf moet uitzitten. Meldt u zich dan met een geldig legitimatiebewijs op een politiebureau bij u in de buurt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl