Smogalarm geldt ook voor de gemeente Altena

Foto: RIVM
25 juli 2019, 12:07
Verlopen

ALTENA - Op donderdag 25 juli 2019 gold een smogalarm vanwege de vorming van ozon in de lucht. Ook voor onze regio geldt dit alarm.

De luchtkwaliteit in Altena was ‘zeer slecht’. Bij een smogalarm kan iedereen last krijgen van luchtverontreiniging, terwijl de gebruikelijke smogwaarschuwing alleen geldt voor gevoelige groepen. Het RIVM adviseert mensen die klachten ondervinden om binnen te blijven en zware lichamelijke inspanning te beperken. Het advies gold donderdag voornamelijk in de namiddag en vroege avond.

Ook vrijdag is er opnieuw kans op smog, maar concentraties zullen naar verwachting lager zijn dan donderdag. In de loop van vrijdag neemt de kans op buien en onweer toe. Dit zorgt ervoor dat de ozonconcentraties in het weekend omlaag zullen gaan en waarschijnlijk onder de waarschuwingsdrempel zakken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl