Bijzonder afvalscheidingsstation op het Woerkumse strandje geopend

Foto: Leoni Groenboer
26 juli 2019, 17:25
Verlopen

WOUDRICHEM - Op vrijdag 26 juli om 17.00 uur werd er een bijzonder afvalscheidingsstation geopend op het strandje in Woudrichem. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Roland van Vugt, initiatiefnemer Jos Korthout en de ontwerper Gabriël Gort.

Er ligt veel afval en zwerfvuil op het strandje. Korthout staat erom bekend dat hij en de ‘Vrienden van het Woerkumse Strandje’ zich met hart en ziel inzetten om het strandje zo schoon mogelijk te houden. Met grote regelmaat lopen zij, soms aangevuld met andere vrijwilligers, hun rondes. De groep verzamelt het vele aanwezige afval op het strand en in de omgeving van de camping en de Historische Haven.

Het is de bedoeling dat het bijzondere afvalscheidingsstation de bezoekers op het strand ervan bewust maakt dat er geen afval op het strand achtergelaten mag worden en het scheiden van afval nodig is. Kunstenaar Gabriël Gort uit Oudendijk maakte het ontwerp voor het educatieve en creatieve afvalstation. Het is nu zelfs een feest om je afval daarin weg te gooien. En het verzamelt ook nog eens glas, papier, plastic en blik apart in.


Foto: Leoni Groeneboer

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl