Weekblad De Kasteelbode voor Hank en Dussen stopt ermee

Foto: Jan van Strien
30 juli 2019, 15:07
Verlopen

DUSSEN/HANK - Weekblad De Kasteelbode laat in een brief aan haar adverteerders en abonnees weten dat de krant stopt met bestaan. Hiermee komt er een einde aan de lange staat van dienst van dit wekelijkse suffertje voor de inwoners van voornamelijk Hank en Dussen.

De Kasteelbode ontstond rond 1980 als wekelijkse krant voor de inwoners van de gemeente Dussen. Na het opgaan van de gemeente Dussen in de gemeente Werkendam in 1997 bleef de krant bestaan en richtte zich op de kernen van de voormalige gemeente Dussen. De krant werd geprint op A4 formaat. Eerst werd de krant huis-aan-huis bezorgd, later moest men abonnee worden waarna de krant thuis werd bezorgd.

Voor het stoppen van De Kasteelbode geeft Dhr. M.P. Meijers in een brief als reden dat er steeds minder vraag is naar advertentieruimte, het aantal abonnees terug loopt en er steeds minder kopij is. Daardoor is het financieel niet meer haalbaar om wekelijks de krant uit te geven.


Foto: Jan van Strien

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl