Autohandelaar Veen pleegt fraude voor zo’n vijftien miljoen euro

Foto: Justitie
31 juli 2019, 20:42
Verlopen

VEEN - Een autohandelaar uit Veen heeft fraude gepleegd. Na het plegen van BTW fraude heeft de man de belastingdienst voor bijna vijftien miljoen euro benadeeld.

De rechtbank in Breda stelt dat de fraude is gepleegd door de opzet van zogenaamde ‘plofbedrijven’ bij de verkoop van auto’s. Om niet op te moeten draaien voor de schulden worden dergelijke constructies opgezet.

De 58-jarige man heeft zich in de periode van 2006 tot en met 2010 schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en witwassen. Ook wordt hij gezien als een belangrijke persoon van een criminele organisatie. De man is veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl