Eerste Altena Nieuws in tabloid formaat

Foto: Rik Verhagen
2 augustus 2019, 16:51
Verlopen

ALTENA - Huis-aan-huisblad Altena Nieuws is vorige week voor het eerst verschenen in tabloid formaat. Hiermee gaat ook deze krant, als laatste in de regio, mee met de trend om het dagbladformaat te vervangen voor een kleiner tabloid formaat.

De krant heeft tevens grafisch een metamorfose ondergaan. Het tabloid formaat is half zo groot als het dagbladformaat. In Nederland zette de trend voor een kleinere krant vanaf 2004/2005 landelijk in. De nieuwe krant is in het nieuwe formaat een stuk handzamer om te lezen, maar voor het gebruik van de oude krant tijdens kluswerkzaamheden zijn voortaan meer pagina’s nodig om hetzelfde oppervlak af te dekken.

Iedere donderdag wordt de krant gratis verspreid op 22.450 adressen in het Land van Heusden en Altena. Het is een onafhankelijke weekkrant die al meer dan honderd jaar midden in de regionale samenleving staat. De krant wordt uitgegeven door Damen Altena Pers b.v., onderdeel van Damen Drukkers b.v. te Werkendam. Het e-paper is te lezen op de website www.altenanieuws.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl