Brieven in omloop voor Amerikaanse buurtapp van Nextdoor

Foto: Archief
7 augustus 2019, 19:28
Verlopen

ALTENA - Het Amerikaanse bedrijf Nextdoor verspreidt in de hele regio brieven om zoveel mogelijk wijken te laten deelnemen aan haar buurtapp.

Buurtapps zijn niet nieuw: al jaren zijn er appgroepen van buurtbewoners die elkaar via WhatsApp of een andere applicatie bijvoorbeeld waarschuwen bij onraad. Het Amerikaanse Nextdoor heeft daarvoor een eigen platform gemaakt. Wie zich aanmeldt, ziet er berichtjes van buren die zich ook hebben aangemeld.

Politiekorpsen en buurtpreventieteams waarschuwen voor de manier van werven die Nextdoor toepast.?Wervingsbrieven zouden uit naam van buren worden verstuurd, zonder dat zij daar toestemming voor hebben gegeven. Nextdoor zegt dat nooit te doen. Wie geschrokken is van zijn naam in een wervingsbrief, kan daarom het bedrijf via e-mail om uitleg vragen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl