Erfgoedavond ‘Plekken van Plezier’ op De Werf

Foto: Topotijdreis
7 augustus 2019, 17:40
Verlopen

WOUDRICHEM - Op 14 en 15 september staat Open Monumentendag 2019 gepland met als thema 'Plekken van Plezier'. Erfgoed Altena houdt in samenwerking met Bibliotheek Cultuurpunt Altena haar jaarlijkse erfgoedavond op 11 september op De Werf in Woudrichem.

In de Werf in Woudrichem wordt die avond een film vertoond van al die ‘Plekken van Plezier’ in Altena. Verder zal Kees Noorloos uit Almkerk vertellen over de oprichting van de Soos in het dorp; dit voorjaar vierde de Soos haar vijftig jarig bestaan met het festival Benederpop. Ook Laban Duijnhouwer komt vertellen over de reizende bioscoop van zijn vader die leidde tot bioscoop Hollywoud, als geen ander een plek van plezier in Altena. Oprichters van de Xinix zijn eveneens uitgenodigd voor deze avond. Bij plezier hoort natuurlijk muziek; de band Skylark speelt deze avond Ierse volk-en pubmuziek.

Uiteraard worden de bestuurders van Altena uitgenodigd om op de erfgoedavond te komen vertellen wat zij dit jaar gedaan hebben voor het behoud van het erfgoed. Je bent van harte welkom om deze avond bij te wonen op woensdag 11 september van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden is niet nodig. De locatie is De Werf aan het Raadhuisplein 1 te Woudrichem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl