Lingehavenconcert Gorinchem nieuw van opzet

Foto: Lingehavenconcert
8 augustus 2019, 13:20
Verlopen

GORINCHEM - Het zesde Lingehavenconcert op 6 en 7 september op het Eind in Gorinchem wordt wel weer heel speciaal en zeer gevarieerd. Klassiek, eigentijds en populair staan in de programmering. Dat deze editie anders van opzet is eigenlijk niet zo vreemd.

De organisatie maakt nu gebruik van de nieuwe fraaie herinrichting van het Eind en gebruikt de bestaande trappen langs het water als tribune. Over het geheel staan een groot aantal foodtrucks voor een drankje en een hapje. Dat wordt flaneren op de Lingehaven-Boulevard. Zoals altijd zijn de concerten gratis te bezoeken en alle zitplaatsen zijn vrij en liefhebbers mogen gratis aanmeren in de haven tijdens de concertdagen. Het podium staat op de Derde Waterkering en is een nieuwe uitdaging voor de organisatie.

Zoals gebruikelijk begint het Lingehavenconcert op 6 september om 13.00 uur met een schoolconcert met 1.500 kinderen van basisscholen in Gorinchem. Om 20.00 uur is het Groot concert met dirigent Walter Proost en zijn orkest Symphony Euopean Philharmonia met een eerbetoon aan Hans Zimmer, grootmeester van de soundtrack. Zaterdag 7 september om 15.00 uur hoor je Brel en Brass. De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje. In de avond geeft geeft Georgios Lazakis (33) om 20.30 uur een uniek concert, om 21.15 uur neemt de swingende ritmesectie van BOSCO little big band het over en tot slot om 22.15 een optreden van de inmiddels beroemde Dennis van Aarssen uit Spijk. Hij is winnaar van de The Voice 2019.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl