Dronken automobilist vernield grenspalen in Veen

Foto: Vincent Honings
11 augustus 2019, 12:41
Verlopen

VEEN - In de nacht van zaterdag op zondag zijn de ruim 200 jaar oude grenspalen (1785) langs de Hoge Maasdijk in Veen omvergereden. De palen liggen nu in stukken in de berm.

De automobilist is naar het schijnt van de weg geraakt en heeft eerst het plaatsnaambord geraakt. Daarna is de auto tegen de grenspalen gebotst. De 21-jarige bestuurder van de auto is meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Daaruit bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal. Een omwonende zou de politie hebben gebeld omdat de claxon van de auto na de botsing bleef afgaan. Bij de palen bleef de voorbumper van de Toyota inclusief de kentekenplaat achter.

Deze palen, ook wel de Kaaie Paole genoemd, zijn gemaakt van hardsteen. Ze symboliseren de oude grens tussen het Land van Heusden en het Land van Altena, de oude gemeente Aalburg en Woudrichem en Holland en Brabant. De palen zijn ongeveer in 2000 voor het laatst gerestaureerd door de Werkendamse steenhouwer Nol Verhoef.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl