Kaaie Paole verwoest, het was een behoorlijke klap

Foto: Vincent Honings
12 augustus 2019, 18:19
Verlopen

VEEN - De grenspalen oftewel Kaaie Poale staan er niet meer. Zaterdagnacht 11 augustus werden ze volledig verwoest bij een eenzijdig ongeval.

“Het was een behoorlijke klap”, aldus de beheerder van de aangrenzende camping. “En toen stond er een jongeman met zijn auto op geparkeerd.” De jongeman probeerde nog weg te komen, maar werd aangehouden door de omstanders. Op de vraag of hij wat gedronken had antwoordde hij instemmend, daarnaast gaf hij aan met zijn telefoon bezig te zijn geweest. De 21-jarige bestuurder van de auto werd meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Daaruit bleek dat hij inderdaad te veel alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

De Kaaie Paole zijn gemaakt van hardsteen. Ze symboliseren de oude grens tussen het Land van Heusden en het Land van Altena, de oude gemeente Aalburg en oude gemeente Woudrichem en Holland en Brabant. De palen zijn rond 2000 voor het laatst gerestaureerd door de Werkendamse steenhouwer Nol Verhoef.

De gemeente laat in een reactie weten momenteel uit te zoeken of ze de schade kunnen verhalen op de automobilist en of de palen te herstellen zijn. “Ze zijn van archeologische waarde, dus we hopen dat herstel mogelijk is”, aldus de woordvoerder van de gemeente Altena. Over de termijn waarop de grenspalen mogelijk weer teruggeplaatst kunnen worden, kan de gemeente nog geen uitsluitsel geven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl