Open dag in de Biesbosch ter ere van 120 jaar Staatsbosbeheer

Foto: Rik Verhagen
13 augustus 2019, 21:51
Verlopen

WERKENDAM - Staatsbosbeheer bestaat 120 jaar en om dit te vieren wordt op zaterdag 7 september een open dag gehouden in de Biesbosch.

Staatsbosbeheer beschermt en ontwikkelt sinds 1899 het kenmerkende groene erfgoed van Nederland. De organisatie is er op gericht dat huidige en toekomstige generaties de vele belangrijke waarden van natuur kunnen beleven, in balans met het duurzaam benutten van onze gebieden met de samenleving. Dit doet men met 1270 medewerkers en ruim 7000 vrijwilligers. Tijdens de speciale open dag op 7 september is er een speciaal programma met kinderactiviteiten, een wandeling, dierensporen zoeken en je gaat ontdekken hoe dood doet leven. Dit uiteraard met een feestelijk tintje, waar ook een friet- en een ijskraam niet mogen ontbreken.

De slogan voor deze dag is ‘Staatsbosbeheer trakteert op groen!’ De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats nabij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Kijk voor de laatste informatie op de website www.staatsbosbeheer.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl