48 procent van de inwoners van Altena drinkt niet of weinig alcohol

Foto: Archief
20 augustus 2019, 09:52
Verlopen

ALTENA - Nederland kent een aanzienlijk aantal overmatige drinkers. Afkickkliniekwijzer.nl deed onderzoek naar het Alcoholgebruik van Nederlanders op basis van data van het CBS en het RIVM.

Landelijk gemeten drinkt gemiddeld 1 op de 11 overmatig veel alcohol. 48 procent van de inwoners van Altena drinkt niet of weinig alcohol. Altena is daarmee de gemeente in Brabant met relatief de meeste mensen die maximaal één glas alcohol per dag drinken. Brabant staat op plek 6 wat betreft het percentage overmatige drinkers.

De provincie mag dan een Bourgondische reputatie hebben, slechts 7 procent van de mensen is overmatige drinker. Hier wordt onder verstaan meer dan 21 glazen alcohol per week voor mannen en meer dan 14 glazen per week voor vrouwen. Afkickkliniekwijzer deed het onderzoek naar drankgebruik op basis van cijfers van het CBS en het RIVM.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl