Stan Schipperen en Maartje Kusters winnen de 5 Mile van Genderen

Foto: Altena TV
22 augustus 2019, 12:04
Verlopen

GENDEREN - Op woensdag 21 augustus organiseerden Oranjevereniging Juliana uit Genderen en de AltenaRoadRunners de 33ste editie van de hardloopwedstrijd in Genderen.

Er waren veel lopers uit de regio, maar ook van ver buiten de gemeente Altena waren er lopers gekomen die meededen aan deze ronde. Voor de jeugd t/m 7 jaar, 8 en 9 jaar, 10 en 11 jaar en 12 t/m 15 jaar waren er aparte afstanden te lopen. Die afstanden waren afgestemd op de leeftijd van de lopers. Vervolgens was er een prestatieloop van 5 Engelse mijlen, ongeveer 8 kilometer. De route liep door en rond Genderen. Als eerste het dorp uit en over de Tol. Vervolgens liepen de lopers over de Hoofdstraat en Kerkstraat het dorp weer in. Deze ronde moesten de lopers twee maal lopen. De snelste bij de mannen was Stan Schipperen Uit Dussen en de snelste vrouw was Maartje Kusters van vereniging Attila.

Er was ook een aparte prijs voor de snelste man en vrouw uit Genderen. Nemi Roozemond en Verena Gielis waren deze snelste man en vrouw uit hun dorp. De volledige uitslag is terug te vinden op www.altenaroadcircuit.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl