Exacte koers voor de Veenste Put nog niet duidelijk

Foto: Teuni van den Anker
23 augustus 2019, 17:26
Verlopen

VEEN - Het college van de gemeente Altena stelt dat recreatiepark de Veense Put hetzelfde wordt behandeld als andere gebieden in Altena, als het om handhaving gaat. De exacte koers van de gemeente is alleen nog niet duidelijk.

De Veense Put is al jarenlang onderwerp van discussie vanwege bebouwing en verblijf. Deze locatie heeft namelijk recreatie tot doel en is daarom niet bedoeld als vaste verblijfplaats. Dit is echter wel wat er in praktijk gebeurd. De koers die de gemeente hierin gaat maken, hangt niet alleen af van hetgeen de gemeente wil, maar onder andere ook van het beleid van de provincie en andere partijen die een belang hebben in ontwikkelingen bij de Veense Put, zoals de Veiligheidsregio en Rijkswaterstaat.

Later dit jaar verwacht het college hierover meer duidelijkheid te kunnen geven. Of alle illegale bebouwing bij de Veense Put niet meteen beter gelegaliseerd kan worden, zoals Burgerstem Altena had voorgesteld, laat de gemeente dan ook nog in het midden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl