Schriftelijke vragen over aanpak onkruid op verharding

Foto: Otto van Breugel
27 augustus 2019, 13:05
Verlopen

ALTENA - Het CDA in Altena wil dat er wat gedaan wordt aan het onkruid dat straten en stoepen overwoekert. De partij ziet de signalen van inwoners toenemen die zich ergeren aan de wildgroei van onkruid.

De chemische bestrijding van onkruid op de bestratingen in de bebouwde kom van de gemeente Altena is enkele jaren terug vervangen door mechanisch borstelen. Het college van burgemeester en wethouders is daarvan op de hoogte en heeft het enkele weken geleden besloten een extra borstelronde te laten rijden. Maar voor het CDA is die extra borstelronde niet voldoende.

Zij vraagt zich af of de huidige manier van onkruidbestrijding wel afdoende is. De partij wil weten of borstelen wel de meest effectieve methode is en of de inwoners van Altena kunnen meehelpen om het overtollig groen aan te pakken. Voor het CDA is een goed onderhouden buitenruimte het visite kaartje van de gemeente. Daar hoort hoog onkruid wat op straat groeit niet thuis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl