Zes keer prijs in Oosterhout voor de Biesboschzwemmers

Foto: Dirk de Kooter
27 augustus 2019, 12:36
Verlopen

OOSTERHOUT/WERKENDAM - In het Wilhelminakanaal in Oosterhout, ter hoogte van het plaatselijke zwembad, organiseerde De Warande voor de 88e keer een open water wedstrijd.

Aan de Dopharma Open Water Zwemklassieker deden 15 Biesboschzwemmers mee en zij waren goed voor 18 persoonlijke en een estafette start. De oogst na een dag zwemmen was drie gouden en drie bronzen klasseringen en daarnaast nog diverse mooie tijden.

De eerste plaatsen werden allen behaald in de masters categorie. Ingmar Visser wist bij de heren 35+ naar een eerste plaats te zwemmen op de 1000m schoolslag. De andere twee eerste plaatsen werden door Paul en Annette Wijnja behaald. Zij startten beide op de 1000 meter vrije slag en wisten in hun categorie beslag te leggen op de eerste plaats. Paul deed dit bij de heren 55+ en hij hield hierbij vijf heren achter zich. Voor Annette bestond de concurrentie uit vier dames en zij hield deze dus ook achter zich. Naast het goud wisten ze ook goede tijden te zwemmen en waren hier tevreden mee.

Het brons werd door zwemmers behaald die dit seizoen al meerdere keren in de prijzen zijn gevallen. Nederlands Kampioen Pieter Pijnenburg werd op zowel de 1000 als de 2000 meter schoolslag derde en beide keren was het nipt achter het zilver. Voor Lars de Kooter was er ook een bronzen beker en hij deed dit bij de jongens onder 11 jaar. Het verschil met de eerste twee jongens begint steeds kleiner te worden, misschien lukt het de jonge zwemmer dit seizoen nog om één of beide jongens op de 500 meter vrije slag te verslaan. Lars was bijna een minuut sneller dan een jaar geleden in hetzelfde kanaal.

Een bijzondere vermelding verdient Nadine Scheeve met haar prestatie op de 5000 meter vrije slag. Nadine had een week eerder 4 kilometer willen zwemmen, maar de wedstrijd op De Bosbaan ging door een slechte water kwaliteit niet door. Ze twijfelde of ze de 5 kilometer wel aan kon en dit bleek onterecht. Nadine wist in iets meer dan ander half uur de afstand af te leggen en kwam dan ook tevreden het water uit.

Naast deze zes zwemmers kwamen ook Sabrina Boekhout, Chimène, Erik en Larissa Huisman, Robin Iking, Anne en Rens Lisman, Sanne van de Pol en Julia Verhoeven aan de start. Zij konden zich niet mengen in de strijd om te prijzen, maar wisten wel goede tijden te noteren. Anne en Rens zwommen hun afstanden respectievelijk 500 en 1000 meter vrije slag voor de eerste keer.

Erik en Robin hadden eerder op de dag al meegedaan aan de sprinttriathlon in Oosterhout en hierop werd Robin 27e in zijn categorie. Voor Erik was er een 59e plaats, maar dit had hoger kunnen zijn als hij niet een ronde te veel had gelopen.

De estafette ploeg bestaande uit Robin, Wouter van der Stelt, Annette en Sabrina had veel plezier met elkaar maar konden zich helaas niet mengen in de stijd om de top drie.

Het komende weekend staan er wedstrijden in Lith (De Lithse Ham) en Vught (De Ijzeren Man) op het programma. Beide wedstrijden tellen mee voor de Brabantbeker en er komen opnieuw diverse Biesboschzwemmers aan de start. De laatste wedstrijd voor de Brabantbeker is op 14 september in Werkendam. Aan deze wedstrijd kunnen ook niet leden van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond deelnemen. Daarnaast kan er ook gekozen worden om een zwemtocht over 250, 500, 1000, 2000 of 5000 meter te zwemmen. Meer informatie is te vinden op http://bowr.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl