Informatieavond over opheffen ankerplaatsen Merwede

Foto: RWS
6 september 2019, 16:21
Verlopen

REGIO - Op donderdag 12 september van 18.00 tot 21.00 uur is er een informatieavond over de aanleg van overnachtingsplaatsen in de vluchthaven van Gorinchem.

Bewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom bij deze inloopbijeenkomst. Zij kunnen daar informatie krijgen over het ontwerp, de werkzaamheden, planning, eventuele hinder en communicatie. De Nieuwe Merwede, Boven Merwede en Beneden Merwede behoren tot het hoofdvaarwegennet van ons land. Er varen daar steeds meer en steeds grotere schepen. Om de scheepvaart veilig en vlot te laten verlopen, is het nodig de ankerplaatsen in de rivier zelf op te heffen. In plaats daarvan legt Rijkswaterstaat om de 30 km aparte overnachtingsplaatsen aan.

Een van de locaties waar dat gaat gebeuren is de vluchthaven te Gorinchem. De geplande overnachtingsplaatsen in Gorinchem aan de Krinkelwinkel bieden ruimte aan vier binnenvaartschepen. Locatie: Watersportvereniging De Merwede, Buiten de Waterpoort 8 te Gorinchem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl