Agenten worden effectiever ingezet in de wijk

Foto: Politie: ter illustratie
8 september 2019, 10:18
Verlopen

ALTENA - Altena zet in op effectievere inzet van de wijkagenten op straat. Landelijk is de trend dat de agenten juist minder in de wijk zijn.

Het thema veiligheid staat hoog op de agenda in Altena en is één van de speerpunten van het integrale veiligheidsbeleid. Momenteel is er nog sprake van één politiecluster waarin de wijkagenten opereren op het grondgebied van Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout. Deze eenheid wordt nu centraal aangestuurd.

“Dit gaat veranderen”, aldus burgemeester Marcel Fränzel tijdens de Altenatafels op 3 september. Er komen drie aparte clusters binnen de huidige politieregio waar de gemeente Altena er een van is. Dit betekent dat de beschikbare wijkagenten op het eigen grondgebied werkzaam zullen zijn en blijven en dus effectiever en zichtbaar aanwezig zijn in de wijk. Deze eenheid gaat dan ook apart aangestuurd worden. Het aantal wijkagenten ligt overigens op de landelijke norm.

Vanaf 2020 zal ook gekeken gaan worden naar de inzetbaarheid van vrijwillige politieagenten en de taakverdeling tussen politie en bijzondere opsporingsambtenaren (BOA). Het veiligheidsgevoel van de inwoners is van groot belang. Op 5 oktober zal er in Sleeuwijk een veiligheidsmarkt worden gehouden waar inwoners ook terecht kunnen met vragen, wensen en opmerkingen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl