Verkeersremmende bloembakken in Hank zijn aangepast

Foto: Altena TV
9 september 2019, 21:19
Verlopen

HANK - De verkeerssituatie aan de Hankse Kerkstraat is inmiddels gewijzigd, inclusief de bloembakken die de gemoederen al sinds mei bezighielden.

Zelfs de gemeenteraad en verantwoordelijk wethouder Van Oosten kwamen er eerder aan te pas om de ‘bloembakkenrel’ in de kiem te smoren. De bakken waren geplaatst als verkeersremmende maatregel. De ‘oude’ bloembakken kregen het zwaar te verduren. Zo werden ze niet alleen veel besproken maar ook beklad, beschadigd, als onveilig en onhandig gezien en ook nog eens in brand gestoken. Er werd een inloopavond georganiseerd door de gemeente om de inwoners van Hank inspraak te geven en tot een goede oplossing te komen.

Burgerstem Altena heeft naar aanleiding van een informatieavond inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college. Burgerstem heeft twijfels bij de besluitvorming en vraagt dan ook om cijfermatige onderbouwing waar het gaat om de reactie van de inwoners. “De suggestie is namelijk gewekt dat de meeste inwoners voor de plaatsing van de verkeersremmende maatregelen waren, uit de informatieavond blijkt het tegenovergestelde”, aldus Van der Tol van Burgerstem Altena.

De nieuwe bakken zijn inmiddels geplaatst. Kleinere bakken, een andere kleur waardoor ze beter zichtbaar zijn en er niet zomaar mensen of dieren achter kunnen verdwijnen. “Daarvoor hebben we geluisterd naar wensen en ideeën van inwoners tijdens een inloopavond. De nieuwe bakken zijn kleiner en lager. Ook zetten we ze anders neer, waardoor meer ruimte ontstaat voor fietsers”, aldus een reactie van een woordvoerder van de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl