Bike Team Andel haalt bijna 30.000 euro op voor Duchenne

Foto: Collin Bouman
15 september 2019, 14:09
Verlopen

ANDEL/SLEEUWIJK - Moe en voldaan zijn de bikers van Bike Team Andel weer thuis na de sponsorfietstocht door diverse landen en hebben een groot bedrag op weten te halen.

Voor het 5e jaar heeft het team zich weer ingezet om geld in te zamelen voor de strijd tegen de spierziekte Duchenne. Met diverse acties vooraf en ook nog tijdens de tocht hebben zij een bedrag van bijna €30.000,00 op weten te halen. ‘Knallen voor Kevin’ was het motto. Kevin uit Sleeuwijk is een van de kinderen die te maken heeft met de progressieve ziekte die de spieren aantast en verzwakt. De totale actie heeft ruim 950.000 euro opgeleverd.

Duchenne spierdystrofie komt vooral bij jongens voor. Alle spieren worden langzaam afgebroken. Rond hun 12e jaar kunnen ze niet meer lopen en ook het gebruik van de armen wordt steeds moeilijker. Als de ademhalingsspieren te zwak worden, is beademing nodig. Door verzwakking van de hartspier is het uiteindelijk een fatale ziekte.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl