Gemeenteraad maakt op 8 oktober burgemeesterskandidaat bekend

Foto: Archief
19 september 2019, 21:50
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van Altena maakt op dinsdag 8 oktober haar voorkeur bekend voor de nieuwe burgemeester.

Voorzitter Theo Meijboom van de SGP van de vertrouwenscommissie verwacht dat de nieuwe burgemeester begin december kan worden geïnstalleerd. Hij legt verder uit dat de gesprekken met de burgemeesterskandidaten op dit moment plaatsvinden. Met hoeveel sollicitanten de vertrouwenscommissie spreekt, wil Meijboom niet zeggen.

De nieuwe, kroonbenoemde burgemeester volgt dan Marcel Fränzel op, die sinds de gemeentelijke samenvoeging van Woudrichem, Werkendam en Aalburg op 1 januari van dit jaar, tijdelijk waarnemer is. Voor de functie van kroonbenoemde burgemeester hebben 13 belangstellenden gesolliciteerd, onder wie één vrouw.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl