Mogelijk gratis gereedschap voor onkruidbestrijding

Foto: Pixabay
20 september 2019, 20:40
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena denkt er aan om gratis gereedschap ter beschikking te stellen aan inwoners om de openbare weg zo goed mogelijk onkruidvrij te houden.

Meerdere gemeenten in de regio vroegen inwoners al eens om een stukje openbare stoep mee te pakken, als ze toch bezig waren in de tuin. In sommige dorpen in Altena werken inwoners hier ook al aan mee. Om dat nog verder te stimuleren, overweegt de gemeente om volgend jaar gratis gereedschap beschikbaar te stellen.

Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de CDA-fractie over onkruid. Chemisch bestrijden is sinds 2016 verboden, daarom hebben gemeenten hun handen vol aan het verwijderen van begroeiing met borstels, vuur of heet water. Volgens het CDA zijn er veel klachten over onkruid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl