Onontplofte granaat afgegeven op politiebureau Nieuwendijk

20 september 2019, 20:43
Verlopen

NIEUWENDIJK - Donderdagmiddag hebben een 11-jarige jongen en zijn opa een onontplofte granaat naar het politiebureau in Nieuwendijk gebracht.

Het betrof een Amerikaanse granaat uit de Tweede Wereldoorlog. Ze hadden in eerste instantie geen idee dat het ding, dat ze hadden gevonden in Genderen, levensgevaarlijk was. Het leek een vreemd klomp ijzer met een uitsteeksel eraan te zijn. De politie vertrouwde het echter niet, omdat in de regio wel vaker granaten worden aangetroffen.

Zij maakten foto’s en stuurde deze naar de deskundigen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. Die kwamen gelijk ter plekke om te kijken en concludeerden dat de ontsteking er nog inzat en de lading niet was geëxplodeerd. De granaat werd meegenomen en onschadelijk gemaakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl