Biesboschdag ademt kunst en oude ambachten

Foto: Sander van Strien
22 september 2019, 14:04
Verlopen

WERKENDAM - De Biesboschdag in Werkendam was dit jaar een week eerder dan normaal en met het zonnetje aan de hemel was dit volgens de voorzitter van de ondernemersvereniging perfect gepland.

Op de Hoogstraat wemelde het van de bezoekers die zich tussen de kraampjes met oude ambachten door wurmden. Er werd vis gebakken op oude potkacheltjes, de gebakken vis die door heel het centrum te ruiken was. Met oude vissersliederen op de achtergrond was de smaak dan ook compleet. Verderop werden er netten geweven, rieten manden gevlochten en touwen gemaakt. Alles wat met werken in de Biesbosch te maken heeft, kwam deze dag aan bod. Voor de ondernemers van het centrum van Werkendam was dit ook de perfecte gelegenheid om zich te presenteren aan het publiek. Zo hadden diverse ondernemers voor hun winkel een kraampje uitgestald met producten.

Kunst werd dit jaar extra onder de aandacht gebracht tijdens de 16de editie van de Biesboschdag. De Kruisstraat ademde kunst, het werd dan ook het kunststraatje genoemd. Cursisten en oud-cursisten van Martin Copier stelden hun kunst tentoon. Heel bijzonder waren de kunstwerken van voormalig kapper, maar ook kunstenaar uit Werkendam, Ies Timmermans. In het voormalig pand van de Wereldwinkel aan de Hoogstraat waren werken van Timmermans uitgestald. “Mensen lopen binnen en het is een herkenning van een sfeer die er vroeger was in de kapsalon”, zo vertelde Arie Gelderblom, die de werken van zijn schoonvader tentoonstelde.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl