Gekwispel en geblaf tijdens het Dock Diving in Werkendam

Foto: Altena TV
22 september 2019, 21:18
Verlopen

WERKENDAM - Twee dagen lang gekwispel en geblaf op de Selevia Hoeve in Werkendam tijdens het Dock Diving evenement. Dock Diving is een hondensport waarbij het gaat om welke hond het hoogst of het verst springt.

Dock Diving is een hondensport die kwam overwaaien uit Amerika. Arie Konings, organisator van het evenement, legt de onderdelen van het EK uit. Bij het eerste onderdeel Big Air gaat het erom welke hond het verst het water in duikt vanaf een steiger. Het tweede onderdeel Extreme Vertical draait om hoe hoog de hond springt. Er hangt daarbij een object in de lucht wat de hond moet pakken. Bij het derde onderdeel komt het op het zwemmen van de hond aan. Er hangt dan een object aan het einde van het bad wat de hond zo snel mogelijk moet pakken. Met een speciale computer worden alle snelheden en afstanden nauwkeurig gemeten. Konings is de enige die in Nederland de sport organiseert. “Dat is ook meteen een nadeel, want daardoor is de sport landelijk minder toegankelijk”, aldus Konings. Konings is altijd op zoek naar meer hondenliefhebbers die deel willen nemen aan de competitie.

Er waren 43 deelnemers aan de competitie. Patrick van der Linden uit Nijmegen ging met de grote beker naar huis. Er waren ruim 800 bezoekers aanwezig.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl