Hop van Altena kandidaat voor Brabantse Erfgoedprijs 2019

Foto: Archief
27 september 2019, 06:13
Verlopen

ALTENA - Het project Hop van Altena is doorgedrongen tot de laatste acht projecten in Brabant die kans maken op de Brabantse Erfgoedprijs 2019.

De Brabantse Erfgoedprijs is een tweejaarlijkse prijs en bestaat uit een geldbedrag van € 10.000,-. Ook is er een begeleidingstraject te winnen dat ingaat op de behoeften en wensen van het winnende project. Hop van Altena doet onderzoek naar de hopteelt zoals die in de 14e eeuw in Altena aanwezig was. Hop is een belangrijk ingrediënt om bier te maken. In ieder dorp in Altena moet een Hophof komen om een echt uniek Altena biertje te maken met ingrediënten uit onze streek.

Er waren maar liefst 58 projecten uit Brabant ingediend. De acht overgebleven projecten zijn eind september aan de jury gepresenteerd. De drie finalisten worden 10 oktober bekend gemaakt. De uiteindelijke winnaar wordt op 7 november gehuldigd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl