Sportgemeente van het jaar 2019

Foto: Gemeente Gorinchem
27 september 2019, 06:10
Verlopen

GORINCHEM - Gemeente Gorinchem heeft de eervolle titel ‘Sportgemeente van het Jaar 2019’ in de wacht gesleept. Dit werd woensdagavond tijdens het congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Emmen bekendgemaakt.

Naast de felbegeerde titel ontving wethouder sport Joost van der Geest uit handen van jurylid Remco Hoekman een bokaal en een cheque met een geldprijs om bekendheid te geven aan de titel. De jury is bijzonder geïmponeerd van het sport- en beweegbeleid van Gorinchem, de samenwerking met partners en de complete aanpak van een stad van gemiddelde grootte. De lijnen zijn kort en partners weten elkaar makkelijk te vinden. Toch heeft Gorinchem als kleine stad ook de nodige uitdagingen, mede door de grote diversiteit in de stad en de beperkte ruimte in de stad.

Wethouder Joost van der Geest: “ We zijn ontzettend trots op deze prijs. Vooral omdat we dit alleen maar konden bereiken door de inzet van alle spelbepalers in onze stad. Juist doordat we met elkaar samenwerken is het voor iedereen mogelijk om mee te doen. Dat is uniek en dat mogen we nu ook zichtbaar vieren!” Het congres stond dit jaar in het teken van het geheim van samen. En dat is juist wat Gorinchem sterk laat zien.

Gorinchem beweegt voert het sport- en beweegbeleid uit voor de stad en is duidelijk zichtbaar en bijzonder actief. ‘Iedereen doet mee’ is iets waar de gemeente zich sterk voor maakt en dat wordt ook in de praktijk gebracht. Een uitgebreid sport- en beweegaanbod voor jong en oud, gedurende het hele jaar. Ook in de zomer waar een omvangrijk en gratis zomersportprogramma wordt georganiseerd voor thuisblijvers.

Het sport- en beweegbeleid van de gemeente kenmerkt zich door een strak opgezette programmatische aanpak. Duidelijk geformuleerd en realistisch beleid dat ook nog eens mooi verpakt wordt en daardoor voor een extra stukje zichtbaarheid in de stad zorgt. Gorinchem ademt sport en vitaliteit, voor iedereen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl