Marianne Vos grijpt naast wereldtitel en pakt zesde plaats

Foto: Archief
28 september 2019, 17:28
Verlopen

YORKSHIRE - Tijdens het WK Wielrennen in Yorkshire greep Marianne Vos naast de wereldtitel en kwam zij als zesde over de finish. Annemiek van Vleuten pakte na een lange solo het goud.

Van Vleuten kwam alleen over de finish nadat zij zich al op 104 kilometer voor de streep losweekte uit het peloton. Anna van der Breggen werd tweede en de Australische Amanda Spratt eindigde als derde.

De 32-jarige drievoudig wereldkampioene Marianne Vos uit Babyloniënbroek werd vooraf bij de bookmakers als grote kanshebber neergezet. Dat komt vooral door het heuvelachtige parcours en de glooiende slotkilometer in Yorkshire. In haar ogen had dit parcours “niet beter uitgetekend kunnen worden”, aldus Marianne Vos.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl