Historisch Kring heeft de ‘Kaaie Poale Prijs’ in het leven geroepen

Foto: Archief
2 oktober 2019, 06:45
Verlopen

ALTENA - De Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena heeft de 'Kaaie Poale Prijs' in het leven geroepen. Het is de bedoeling die eens in de drie jaar uit te reiken aan personen of instellingen die een cultuurhistorische bijdrage hebben geleverd aan het Land van Heusden en Altena.

Het doel van de prijs is om kandidaten die als individu, groep, instelling, vereniging of stichting een belangrijke cultuurhistorische bijdrage hebben geleverd voor het Land van Heusden en Altena, te waarderen of in het zonnetje te zetten. Om in aanmerking te komen voor de prijs moet voldaan worden aan een aantal criteria. Zo moet de persoon of instelling woonachtig of gevestigd zijn in Altena, moet het thema betrekking hebben op Altena en moet historisch onderzoek zijn gedaan.

De beoordeling van de nominaties gebeurt door het bestuur. De ‘Kaaie Paole Prijs’ bestaat uit een messing legpenning met daarin het logo van de Historische Kring Het Oude land van Heusden en Altena. Nominaties kunnen schriftelijk of per e-mail en gemotiveerd tot 1 november 2019 bij het secretariaat van de Kring ingediend worden, via Burgemeester van der Schansstraat 59, 4281 LH Andel of e-mail: tjavantilborg@hetnet.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl