Reiskoffer van Nederlands-Indië in Kasteel Dussen

Foto: Jan Mossink
2 oktober 2019, 17:39
Verlopen

DUSSEN - Shelly Lapré is in Nederland geboren, maar haar bron ligt in voormalig Nederlands-Indië, waar haar familie vandaan komt.

Zelf zegt zij daarover: “Onze koloniale geschiedenis is een deel van onze identiteit en heeft ons gevormd tot wie wij zijn, met alles wat erbij hoort. Het is de kunst om dit alles op positieve wijze over te dragen.” Dat doet ze op woensdag 9 oktober vanaf 20.00 uur in kasteel Dussen met haar performance ‘Reiskoffers van Nederlands-Indië’.

De voordracht bestaat uit een decor van kunstwerken en oude authentieke voorwerpen, zoals koloniale munten en biljetten, leesplankje, persoonsbewijzen, brieven, boeken, foto’s, kruiden, batik, wajangpoppen, enz.. Ondertussen neemt ze het publiek mee in het familieverhaal en zo in de koloniale geschiedenis. Een afwisselende avond van sfeer beleven en interactie: luisteren, kijken, voelen, reageren, ruiken en zelfs proeven… spekkoek in de pauze.

Reserveren kan bij voorkeur via www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn 06-22150247. Maar ook van harte welkom zonder aanmelding vooraf.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl