Adviesgroep arbeidsmigranten overhandigde uitkomst aan gemeente Altena

Foto: Altena TV
12 oktober 2019, 23:45
Verlopen

SLEEUWIJK - Arbeidsmigranten zijn onmisbaar in de gemeente Altena. Het is niet de vraag of deze migranten huisvesting moeten krijgen, maar de vraag is hoe dit vorm moet krijgen.

De adviesgroep is het unaniem eens, arbeidsmigranten moeten in de regio een kans krijgen en hebben recht op goede huisvesting. Bij voorkeur niet in het buitengebied of op de bedrijventerreinen, maar waar mogelijk integreren in de bestaande wijken. De adviesraad komt graag nogmaals samen om een helder advies aan het college uit te brengen, waarna de gemeenteraad deze ook krijgt aangeboden.

In de adviesgroep zijn naast de arbeidsmigranten zelf ook de werkgevers en uitzendbureaus vertegenwoordigd. Ook zijn inwoners van Altena actief en hebben ZLTO, de jongerenraad, Bibliotheek CultuurPuntAltena en de GGZ een aandeel in de adviesgroep. ‘Kwaliteit en menswaardigheid staan voorop’, zo luidt de conclusie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl