Zorgcombinatie Crossroads wil Juzt overnemen

Foto: Archief
14 oktober 2019, 21:27
Verlopen

REGIO - Zorgcombinatie Crossroads wil de bijna failliete jeugdinstelling Juzt overnemen, op voorwaarde dat de gemeenten in West-Brabant en het Rijk garant staan voor de kosten die op kunnen lopen tot 12 miljoen euro.

Die voorwaarde is een heikel punt voor de negentien gemeenten, waaronder Altena, die zorg bij Juzt inkopen. Zij gaven al een noodlening van 2,3 miljoen om de jeugdinstelling overeind te houden. En het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verstrekte nog eens drie miljoen.

Om niet volledig afhankelijk te zijn van Crossroads hebben de gemeenten Juzt gevraagd te onderzoeken of de instelling in afgeslankte vorm verder kan. Zonder de fors verliesgevende onderdelen, zoals de 24-uurs opvang voor jongeren met zware gedragsproblemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl