Bladkorven worden weer geplaatst

Foto: Altena TV
17 oktober 2019, 23:00
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena is weer gestart met het plaatsen van de bladkorven. Deze komen op locaties waar gemeentelijke bomen staan die door bladval voor overlast zorgen.

De korven zijn alleen bestemd voor bladafval. Takken, stronken, groente-, fruit- en tuinafval horen er niet in thuis. Wanneer dit afval wel in de korven wordt gegooid, zullen de bladkorven worden verwijderd. Het verwerkingstarief van ander groenafval dan alleen bladafval is namelijk hoger. Eigen tuinafval voert u daarom af via uw groene container of naar een van de milieustations.

Lediging van de bladkorven gebeurt een keer per week als deze meer dan halfvol zijn. Medewerkers van de gemeente en MidZuid ruimen vanaf begin november het overige blad op in drie grote rondes. Uitgangspunt is dat al het hinderlijke blad op gazons en wegen uiterlijk half december opgeruimd is. Tussen struiken blijft het blad gewoon liggen. Als u vragen heeft rondom de bladkorven kunt u contact opnemen met de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl