Stevige bluesrock bij XGP

Foto: XINIX
21 oktober 2019, 18:25
Verlopen

NIEUWENDIJK - Vrijdag 25 oktober komt Black Bottle Riot het Xinixpodium in Nieuwendijk onveilig maken.

Black Bottle Riot is bluesrock van de bovenste plank. Het viertal uit Nijmegen maakt al sinds 2008 de Europese poppodia onveilig met hun muziek die klinkt en ruikt als The American South. Na hun titelloze debuut uit 2011 en studio-albums ‘Soul in Exile’ (2013) en ‘Indigo Blues’ (2015) kwamen ze een paar maanden geleden met de langverwachte opvolger ‘Fire’, die lovend werd ontvangen door de nationale muziekpers.

Hoe het klinkt? Als een mengeling van Lynyrd Skynyrd met een snufje Black Crowes en een dikke laag Ramones eroverheen. Met andere woorden: na de eerste paar noten heb je meteen zin om een rondje op de John Deere te maken, de barbecue aan te steken en de rest van de dag uit te buiken in je luie schommelstoel vanaf de veranda. Xinix gaat vrijdag open om 21.00 uur. Black Bottle Riot speelt vanaf 22.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl