Gemeente Altena betaalt nieuwe wedstrijdklok voor AquaAltena

Foto: Archief
23 oktober 2019, 18:32
Verlopen

ANDEL - De gemeente Altena trekt bijna 20.000 euro uit voor de aanschaf van een nieuwe wedstrijdklok in AquaAltena in Andel. De zwemvereniging draagt zo'n 5.000 euro bij aan de klok, die wordt gebruikt bij waterpolowedstrijden.

Wereldzwembond FINA heeft eerder dit jaar de spelregels voor waterpolo aangepast. Doel is de sport aantrekkelijker te maken en minder fysiek. De Nederlandse zwembond KNZB heeft de regels overgenomen. De wijziging van de spelregels heeft echter tot gevolg dat er een nieuw scorebord moet komen, die zowel op 30 seconden als op 20 seconden kan worden ingesteld en tussen die tijden kan switchen.

Het huidige scorebord kan hierop niet worden aangepast. Daarom moet er een nieuwe klok komen. Omdat de gemeente Altena eigenaar is van het zwembad in Andel draait ze voor de kosten van de nieuwe klok op.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl