Niet alleen de landbouw de klos van provincie voorstellen

Foto: ZLTO
23 oktober 2019, 16:14
Verlopen

DUSSEN - In Dussen vond maandag 21 oktober een speciale bijeenkomst plaats vooruitlopend op het belangrijke besluit dat Provincie Brabant vrijdag 25 oktober gaat nemen.

Deze bijeenkomst, georganiseerd door Zlto Altena-Biesbosch, werd behalve door leden van ZLTO ook bijgewoond door leden van AJK en vertegenwoordigers uit de politiek van gemeente Altena. Voornaamste eis aan de Provincie is om niet overhaast te werk te gaan maar eerst alle opties en gevolgen voor de sector maar zeker ook voor de economie te overzien. Inzet van de boeren wordt dan ook om de deadline van 1 april 2020 van tafel te krijgen en zo meer ruimte te krijgen voor nieuwe ontwikkelingen die echt iets toevoegen. De gevolgen voor de landbouw, als nu gepresenteerd, kunnen desastreus gaan uitpakken en leveren bovendien niets op voor andere sectoren en stilgelegde projecten want in het voorstel is vastgelegd dat de reductiewinst niet mag worden ingezet voor andere ontwikkelingen dan natuur.

Door de sector is afgelopen jaren al veel bereikt en boeren zijn zeker bereid om stappen te zetten maar geef hen de tijd was de boodschap. Voorzitter Ariaan Straver vroeg de aanwezigen met klem om deze week met verstand actie te voeren. ZLTO neemt daarmee nadrukkelijk afstand van gewelddadige acties. Hermen Vreugdenhil, Statenlid uit Altena, was aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden over de zeer ingewikkelde materie. “Vrijdag wordt razend spannend,” zoals hij het verwoordde. “D-Day voor de agrarische sector.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl