Muzikale ontmoeting tijdens 47ste Altena Streekfestival

Foto: Ramon Mutsaers
27 oktober 2019, 21:02
Verlopen

NIEUWENDIJK - Zaterdag 2 november ontmoeten veertien orkesten uit Altena elkaar tijdens het Altena Streekfestival in sporthal De Iris/dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk.

Dit jaarlijks terugkerende, muzikale evenement wordt voor de 47e keer georganiseerd. De organisatie is in de handen van JA! Jeugdfanfare Altena. “Zelf kom ik van boven de rivier”, zegt Bert Steehouwer, voorzitter van het projectbestuur van JA! Jeugdfanfare Altena. “Door muzikale interesse van een van mijn gezinsleden kwam ik in aanraking met de HaFaBra-cultuur in het land van Heusden en Altena. Die cultuur kenmerkt zich door een ongedwongen sfeer, betrokkenheid, fanatisme en gezelligheid die het samen muziek maken steeds weer tot een klein en soms groot feest(je) maakt. Zaterdag gaan alle deelnemende muzikanten proberen het publiek deelgenoot te maken van zo’n feestje. Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze dag of een deel van de dag bij te wonen.”

Het Altena Streekfestival wordt gehouden in sporthal De Iris in Nieuwendijk, ingang via dorpshuis Tavenu aan de Singel 16a. Vanaf 10.00 uur start het programma. De prijsuitreiking is rond 18.15 uur voorzien. Kijk op de website www.jeugdfanfarealtena.nl voor het speelschema. Een toegangskaartje kost € 4,00, dit louter ter bestrijding van de onkosten. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl