Lezing over Jacoba van Beieren in Altena

Foto: Teus van Tilborg
2 november 2019, 06:13
Verlopen

WOUDRICHEM - Op dinsdag 12 november verzorgt Hildo van Engen, streekarchivaris bij het Streekarchief Langstraat Heusden Altena op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als thema Jacoba van Beieren in Altena.

Aanleiding voor de lezing is het feit dat 600 jaar geleden de Zoen van Woudrichem werd gesloten, een verdrag tussen Jacoba van Beieren en haar oom Jan van Brabant. Van Engen schetst het levensverhaal van Jacoba van Beieren om vervolgens in te gaan op de verbindingen die zij heeft met deze streek. De Zoen van Woudrichem is daarvan misschien wel het bekendste voorbeeld, maar ook wordt ingegaan op de rol van enkele regionale edelen bij Jacoba’s spectaculaire ontsnapping uit Gent. De grote vraag daarbij is: waar is de band tussen Jacoba en Woudrichem eigenlijk op gebaseerd?

De lezing is in Sport- en Cultureel Centrum ’t Rondeel, ’t Rond 2 in Woudrichem. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom. Entree voor niet-leden: vier euro.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl